Михајловићева са ГИЗ и KfW: Немачка важан политички и економски партнер Србије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом, новопостављеним директором Немачке развојне банке (KfW) у Србији Ридигером Хартманом и директорком Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) за Србију Данијелом Функе.

Михајловићева је истакла да без сталне подршке ГИЗ-а и KfW банке не бисмо успели да постигнемо све што смо урадили у овој посебно изазовној години.

„Много тога смо урадили у претходном периоду заједно, од пројеката заштите животне средине, уређења отпадних вода и канализационих система у локалним самоуправама, до инклузије Рома и Ромкиња у наше друштво. Хвала немачкој влади, која је наш важан политички и економски партнер, на таквој подршци. Србија је окренута развоју и подршка коју имамо од Немачке, која је од 2000. године кроз разне програме развојне помоћи уложила 2,1 милијарду евра у нашу земљу, за нас је изузетно значајна“, рекла је она.

 

16.10.2020.


Fotografije