Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Познати срспки глумац биће домаћин трећег Сабора виолиниста: Јединствена манифестација која слави краљицу инструмената заказана за август 2021. године


Горњи Милановац – Јединствена манфестација у Србији која слави краљицу инструмената, виолину, ове године попут многих је због корона вируса била само симболилчно обележена. Међутим, сусрет најбољих виолиниста на падинама Сувобора већ је заказан за следећу годину и биће одржан 20, 21. И 22. августа, а познати српски глумац Воја Брајовић отвориће трећи Сабор виолиниста Србије у Прањанима.

„Надамо се да ће све ове недаће до тада проћи и да ћемо у Прањанима поново имати једну велику светковину на којој очекујемо и до 100 хиљада гостију. Радује ме што је легенда српске сцене Воја Брајовић прихватио да буде домаћин једне такве огромне нараодне манифестације", казао је Ковачевић.

Велики српски глумац потвдио је своје присутсво на Сабору виолиниста у Прањанима.

„Боже здравља, биће ми веома драго да присуствујем једној таквој манифестацији, која ће се одржати наредне године у Прањанима. И сам сам љубитељ виолине, тако да је то велика част за мене", рекао је Воја Брајовић за Глас западне Србије.

Иначе, Воја Брајовић је рођен у Ваљеву, Основну школу и гимназију завршио је у том граду. Године 1967. уписао се на Факултет драмских уметности у Београду, на смеру за глуму, у класи професора Предрага Бајчетића, а 1971. године је дипломирао у класи професорке Огњенке Милићевић. Од 1969. године је стални члан Југословенског драмског позоришта у Београду.

Од 15. маја 2007. до 8. јула 2008. био је министар културе у Влади Републике Србије. Војислав Брајовић је 25. добитник награде Добричин прстен 2009. Године.

РИНА


19.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO