Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Ово је ранч у ком је лисица домаћа животиња: Желећи да задржи породицу на селу Милован направио оазу коју сада посећује на стотину гостију (ФОТО)(ВИДЕО)


Ужице –Уколико се запутите путем од Ужица ка Кадињачи у селу Волујац крије се специфичан ранч, место за одмор ушушкано у хладу букове шуме,  које је народ масовно открио тек кад је корона покуцала на врата. Милован Павловић вођен идејом да своју породицу задржи на једном месту оживео је очевину и направио право сеоско домаћинство, на ком су се првобитно играли његови синови, а затим су дошли и остали малишани.

"Набавио сам пар коња које смо могли да јашемо по нашим ливадама, онда смо додали и играоницу за нашу децу и тако је све почело. Када сам видео да је дружење у граду са људима постало прескупо одлучио сам да комад раја који имамо као породица поделимо са другима и то без динара, тачније нисам могао да наплатим некоме улаз ако не зна где улази, или шта ће пробати, ако су задовољни оставиће од руке и готово сваки посетилац то онако од срца учини", рекао је за агенију РИНА, Милован Павловић власник несвакидашње ранча.

Милован је на осмислио да се на овај начин деца  ослободе страхова које имају према домаћим али и другим животињама кроз сусрет са њима, али интеракцијом кроз играоницу окусе нешто што нема у граду.

Али ранч не би био толико зачаран да у његовом изобиљу не чујете звукове сталних становника, од зечева, папагаја, јапанских препелица и многих других животиња, али од скоро и сасвим једно необично биће.

"Лија која је потпуно случајно дошла у наш мини-паркић више је ноћу активна него дању и кад је у сусрету са децом јако је стидљива. У условима које јој ми нудимо знатно дуже живи него у природи, зато се трудимо да јој пружимо све што јој је неопходно како би овај паркић имао своју чар. Оно што многа деца немају прилику у граду  да виде јесу магарци, браме и друге животиње које ми на нашем ранчу поседујемо", казао је Милован.

Посетиоци многих земаља из околине нису заобишли а да не посете ово место, и поред золошког врта се опусте у амбијенту.

"Сви воле да виде право сеоско имање, како и на који начин сбе овде функионише, од испаше коза, оваца и нашег певца Жике али и сами да учествују и дохрањивању зивине. Прошле године навише гостију имали смо из Француске али и из Америке, Норвешке али највише ми је драг пар из Грчке који је желео да искуство са којим  се овде сусрео желео да пренесе у своју земљу", додао је Павловић.

РИНА


22.06.2022.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO