Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablitaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·    


Autor: RINA.rs


Пуштен мост преко реке Љубовиђе који је однела поплава у јуну: Радови завршени пре планираног рока


Љубовија - Новоизграђени мост преко реке Љубовиђе на државном путу  Грачаница-Љубовија, пуштен je у саобраћај данас.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, која је пре неколико месеци заједно са в.д. директора ЈП „Путеви Србијe" обишла мост срушен у јунским поплавама, рекла је да су радови завршени и пре планираног рока.

„У јулу смо грађанима Љубовије обећали да ће нови мост бити саграђен до краја ове године, али је ипак, све завршено за само четири месеца, од пројектне документације до извођења и од данас је мост у саобраћају. Овај мост много значи грађанима овог краја и зато је важно што је максимално искоришћена грађевинска сезона и што су радови завршени пре зиме", рекла је Михајловићева.

Радове на изградњи моста у вредности од 60,4 милиона дин. извели су Вест –градња из Шапца као подизвођач и Предузеће за путеве Ваљево. Пројектну документацију је урадио „Филос Инжењеринг" д.о.о., Београд и техничку контролу вршио „Про- инжењеринг" д.о.о. Београд.

Стари мост преко реке Љубовиђе код Љубовије је током јунских поплава тешко оштећен изливањем реке након чега је порушен. За време извођења ургентних радова на изградњи моста сав друмски саобраћај је измештен на алтернативни правац – привремену девијацију пута са привременим прелазом преко реке у непосредној близини порушеног моста.

РИНА 

 


26.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO