Nepravilno sedenje i nepravilna ishrana - sve više dece u Srbiji koja imaju problem sa krivom kičmom: Ovo su prvi znaci koji ukazuju na deformitet, vežbe ključne za oporavak (FOTO)     ·     Nesreća u tunelu, poginuo muškarac: Izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid     ·     Er Srbija pokrenula konkurs za maskotu kompanije     ·     Karambol u centru Ulcinja: Bmw-om udarao u parkirane automobile i izazvao udes, pa pobegao sa lica mesta     ·     Uhapšen Bugarin koji je u Srbiju pokušao da unese gasni pištolj sa municijom     ·     Vozači oprez na auto-putu Miloš Veliki: Radovi se izvode u tunelima Šarani i Savinac, saobraća se po izmenjenom režimu     ·     Odlične vesti za roditelje: Na teritoriji Čačka gradi se još jedan vrtić, biće mesta za oko 80 dece     ·     Danas pretežno sunčano, tokom noći naoblačenje     ·     Pojačana akcija saobraćaja u narednom periodu: Poseban akcenat je na kontroli autobusa     ·     Vozači povećan oprez na autoputu Miloš Veliki: Izvode se radovi kod tunela Šarani     ·     Popeo se na voz, bio na rođendanu u obližnjoj sali: Dečaka udarila struja u Užicu na železničkoj stanici     ·     Grom izazvao haos kod Požege: Udario u stub dalekovoda, kablovi pali na kolovoz i prekinuli saobraćaj (VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Будимо суперхероји за Анику: Чачани уједињени прикупљају помоћ на градском тргу


Чачак - Аника Манић је двогодишња девојчица која болује од спиналне мишићне атрофије, најтежег облика. За ову болест кажу да је генетски убица деце број један. Болест почиње тако што слабе мишићи ногу и руку, али касније слабе мишићи за дисање, гутање, кашљање и деца умиру од гушења или упале плућа.

Али нада постоји јер постоји и генска терапија Золгенсма која делује на цело тело и може да поврати изгубљене функције мишића уколико се добије што пре. Немили податак је да је ово званично најскупљи лек на свету и кошта 2,1 милион евра, што је управо и изазов у коме сви можемо помоћи.

На градском тргу у Чачку, у недељу, 1. новембра, у периоду од 10 до 17 часова, одржаће се хуманитарни базар за Анику Манић.

Мали и велики произвођачи из Чачка и околине ће у недељу донирати своје производе, деца ће направити цртеже и фигурице, донирати играчке од чије продаје ће се помоћи малој шампионики Аники Манић у њеној борби са ретком и прогресимом болешћу.

Дођите у недељу јер само заједно можемо допринети Аникином да Аника дише, гута, живи.

РИНА


30.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO