Арсеније Хаџи Басур голим рукама хвата змије и бори се са стршљенима: До сада имао на стотине интервенција, смукове сачувао као сувенире (ФОТО)

Ужице - Арсеније Хаџи Басур један је од Ужичана који је својим суграђанима до сада много пута прискочио у помоћ. Овај човек већ годинама уназад на себи својствен начин хвата змије и стршљенове - без страха и без рукавица. Све је почело на одслужењу војног рока у Нишу, кад се једини осмелио да голим рукама ухвати змију која је упала у касарну, а то ради и дан данас. Ужичка каменита брда погодна су за настањивање ових опасних гмизаваца, тако да Арсеније током читаве године има пуне руке посла.


"Нико ме није учио како треба са змијама и немам неку тајну. Већина људи осећа страх од њих, ја не, вероватно је то неки Божији дар. Много суграђана ме зове у помоћ и ја сам ту да помогнем колико је у мојој моћи. Годишње се ухвати око 50 змија, неке су безопасне, а неке отровнице, а најдужа змија коју сам ухватио била је дугачка око два метра, кад сам радио у Русији", каже Арсеније за РИНУ.

11.11.2020.


Fotografije