Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Бајкер са Рудника заиста има огромно срце: Након родне куће, за Аникино здравље понудио на продају још једну њему веома важну ствар (ФОТО)


Горњи Милановац, Рудник – Милош Мијаиловић (31) са Рудника пре неколико дана запалио је друштвене мреже својом објавом на фејсбуку, у којој је написао да продаје породичну кућу како би се сакупио новац за лечење мале Анике Манић из Горњег Милановца. Међутим, овај хумани младић великог срца није желео да стане и своју хуманитарну мисију наставља и даље, овај пут како каже, одриче се највреднијег што бајкери имају а то је бајкерски прслук.


„Бајкери имају две ствари које највише воле, то је мотор и бајкерски прслук. Ја свој прслук поносно носим већ 15 година, и одлучио сам да га продам како би родитељи мале Анике сакупили новац за њено лечење. Почетна цена је 3.000 еура, фотографија прслука је у групи буди хуман – хуманитарне лицитације и молим све пријатеље, бајкере, људе добре воље да прате групу и да помогну колико су у могућности“, рекао је за РИНУ, Милош Мијаиловић.


Овај хумани младић поставио је на свом фејсбук профилу видео снимак, у ком је још једном показао колико велико срце има. Он је између осталог, замолио све пријатеље да коментар на друштвеним мрежама буде screenshot слике да су послали 858 на 3030.


Његов бајкерски прслук, налази се у групи Буди хуман-хуманитарне лицитације, и као што је Милош у свом видео снимку рекао, почетна цена прслука је 3.000 еура а новац директно иде за лечење девојчице Анике Манић из Горњег Милановца.


Иначе, Аника се пре две године родила као здрава, јака беба, али је убрзо установљено да болује од Спиналне мишићне атрофије и то најтежег облика. За ову болест кажу да је генетски убица деце број један. Реч је о реткој неуромишићној болести која је смртоносна и без терапије се живи једна, максимално две године.
Болест почиње тако што слабе мишићи ногу и руку, али касније слабе мишићи за дисање, гутање, кашљање и деца умиру од гушења или упале плућа.
Како би Аника преживела неопходно је да прими лек који кошта преко два милиона евра.

РИНА


15.11.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO