Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Корона поред многих лоших, донела и једну добру ствар: Фантастични туристички резултати Западне Србије, ово су најпосећенији локалитети (ФОТО) (ВИДЕО)


Чајетина - У епидемиолошки изузетно неповољној години туризам у регији Западне Србије остварио је неочекивано успешне резултате. Десетине хиљада домаћих гостију одмарало се током лета и с почетка јесени на планинама, језерима, у бањама и селима ове регије, местима идеалним за здрав одмор у природи.

Туристички центри регије Западна Србија, која обухвата локалне самоуправе са подручја Златиборског и Моравичког округа, сумирали су резултате протекле туристичке сезоне, а најпунији су били планиниски центри Тара и Златибор.

„Тара је била препуна, на видиковцима се чекао ред за фотографисање, а за крстарење кањоном Дрине место се резервисало данима раније. Златибор је и у овој години потврдио да је лидер у туризму, гости су уживали у лепотама „Старог села’’, Гостиљских водопада, Водица, а Стопића пећина забележила је невероватан резултат, више од 100.000 посетилаца. Музејски воз на  „Шарганској осмици’’ био је препун путника, Потпећка пећина посећенија него прошле године, а клисура реке Ђетиње са новим садржајима понудила је другачији доживљај града Ужица“, изјавио је Мирослав Рађен, директор ТО регије Западна Србија.

Своје скривене лепоте ове године открила је „Српска Света Гора“, оне који су се одлучили да боље упознају Овчарско-кабларску клисуру одушевљавао је поглед са врха Каблара. У суседном Драгачеву експанзију је доживео сеоски туризам, а да на Златару срце куца јаче уверили су се многобројни посетиоци ове планине.

„Госте су привукли и Камена Гора, Сопотница, рафтинг Лимом у пријепољском крају, док је многе очарала магија Сјеничко-пештерске висоравни са видиковцима Молитва и Велики врх, од ове сезоне и с новом бициклистичком рутом. Ивањица и Косјерић понудили су Хаџи Проданову пећину, зип-лајн, Таорска врела, Повлен, занимљива села. У новим околностима афирмисао се одмор у природи и мање познате дестинације, попут Водене пећине, Височке бање и Великог Рзава у ариљском крају. Тометино Поље код Пожеге постало је оаза за љубитеље пешачења, планинарења и бициклизма“, наводи Рађен, додајући да је ово ипак она лепша страна туризма регије у неповољној години:

„Оном лошијом страном озбиљно су погођене неке делатности у туризму, попут агенција, превозника, дечјих одмаралишта. Биће им потребно нормализовање прилика да преброде тешкоће, при чему им од користи може бити то што су многи домаћи туристи у овој сезони открили вредности наше регије у коју ће, уверени смо, поново долазити“, рекао је први човек ТО регије Западне Србије.

 Од значаја за успех сезоне је и то што су се туристички радници потрудили да испромовишу све ресурсе и капацитете. Што су, на задовољство туриста, прилагодили цене тренутној ситуацији и околностима. Не чекајући скрштених руку да се промене неповољне околности и отворе границе, већ неуморно радећи да се домаћи гости што боље одморе у нашим туристичким центрима. Као и да открију занимљиве пределе који нису довољно познати.

РИНА

„Садржаји и ресурси којима располаже регија Западна Србија најважнији су разлог овако доброј сезони. Сматрам да не постоји туристичка регија у Европи која има толико природних потенцијала, културно-историјских знаменитости, разноврсних атракција, привлачних планина, језера, бања, квалитетних смештајних капацитета као што је наша. Лепоте и благотворна дејства природе, уз садржаје на овом простору, савременом туристи обезбеђују потпун и здрав одмор“, рекао је Арсен Ђурић, председник  Управног одбора ТО регије Западна Србија.

РИНА


18.11.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO