У родном селу патријарха Иринеја мук и неверица: Бака Деса из Видове и данас га зове „бато“ и нада се божијем чуду да ипак преживи (ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак – Након вести да се здравствено  стање српског патријарха Иринеја услед компликација са корона вирусом нагло погоршало, у његовом родном селу Видова, надомак Чачка – мук и неверица. Сви се ипак надају чуду и да ће њихов вољени рођак добити битку, јер га знају као изузетно храброг и великог борца.  Његова снаха, крепка и блага старица, Деса Гавриловић,  са зебњом чека вести из Београда о свом „бату“ како и дан данас зове српског патријарха.

„Наш Иринеј, најбољи је човек ког ја познајем. Док је био млад момак,много ми је помогао око деце. Да их пресвуче, обуче, изведе у шетњу. Тако је и сада, брине о мени, шта год ми треба ту је за мене, дрва за зиму, све ми је то он обезбедио. Много ми је тешко пало кад сам чула да је болестан, не дај Боже да доживим да умре. Унук ми долази за десетак дана, ја се све надам да ћемо тада ићи да га обиђемо“, каже за РИНУ ова старица са сузама у очима, док се још увек нада да ће њен „бато“ преживети.

19.11.2020.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1