Од сирочета са Каблара до српског патријарха, растао у оксудици али уз љубав и слогу: Сестра Милијанка сећа се последњег сусрета са вољеним братом (ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак – За патријархом српским Иринејом тугује цела Србија, али ипак једна кућа је најтужнија. У њој живи његова сестра Милијанка Ковачевић која се са великом тугом у срцу опрашта од свог вољеног брата. Веома рано остали су без оца, само са мајком Милијаном, која је радећи у надници њима обезбеђивала кору хлеба, па је почивши патријарх још као младић преузео бригу о породици.

„Нас троје били смо једно другом до увета. Расли смо у оскудици, али у љубави и слози. Много се радило, а највише он. Викендом је са школовања долазио кући и одмах се пресвлачио у радно одело и обављао послове у домаћинству. Ми смо увек ишли уз њега, само нам је говорио да будемо сложни и поштујемо мајку. Тако је и било. Сада ће се коначно одморити мој добри брат, ништа ме не може утешити и смањити ову бол коју осећам за њим“, плачући је рекла Милијанка за РИНУ и присећа се задњег сусрета са својим братом.

21.11.2020.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1