Ово је Србин који је може да стоји раме уз раме са Ајнштајном: Невероватан иноватор осмислио патенте који се користе широм света (ФОТО)

Нови Сад – Вељко Миликић један је од најупешнијих српских академика, а његови изуми  годинама уназад уврштавају се у најважнија светска открића, која су од изузетне ефикасности  и користе се у  преко 500 предузећа широм света.

Српски научник рођен је у Новом Саду 1949. године и изумео је самогрејну еколошку кућу, соларну земуницу са земљаном заштитом и рефлектујућим површинама помоћу којих се остварује уштеда у грејању и осветљењу и бројне, како их он назива, еколошке иновације.

Његов изуми заснивају се на спознаји предности употребе двостепених механичких осцилација и погонског клатна. То његово откриће сматра се „новом механиком“ и може да се користи на милион начина.

"Иако се точак сматра највећим изумом човечанства и за основу напретка који се доказао као добар пример транспорта, самим тим ушао као најбоље решење и за турбине, елисе, зупчанике и доста других ствари, међутим ја својим тезама и у пракси доказујем да је то погрешно и да су осцилације (природно кретање) доста ефикаснији облик окретања и уз минимална улагања можете добити бесплатну енергију. Узмите пример птица, које осцилују крилима, или рибе перајима", казао је за РИНУ, Вељко Милковић.

11.12.2020.


Fotografije