Васиљевић: Урадиће се пут који ће спојити Нову Варош и Ивањицу

Нова Варош – Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић изјавио је да је задовољан резултатима данашњег састанка у Бајиној Башти са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић и министаром омладине и спорта Вањом Удовичићем. 

,,На данашњем састанку са министарком Зораном Михајловић чврсто смо уговорили многе капиталне пројекте који су од виталног значаја за развој наше општине”, рекао је Васиљевић.

Према његовим речима договорен је наставак изградње километар пута у вредности од милион евра.

,,Ради се оном километру од магистралног пута према јужном Јадрану, од Браношевца до Златара и извршиће се допројектовање кружног тока који је веома важан за ту деоницу”, рекао је Васиљевић додајући да је договорена изградња пута од етно села Штиткова према Ивањици у дужини од 11 километара.

,,Поред изградње локалног пута који ће спојити две општине, Нову Варош и Ивањицу, договорили смо да се крене са израдом пројекта регионалног путног правца Кокин Брод – Прибој у дужини од 26 километара, од чега је 13 километара на територији наше општине”, казао је Васиљевић.

Председник општине истиче су са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем  разговарали о предстојећим МОСИ играма које ће се одржати 2020. године у Новој Вароши.

,,Договорено је да почнемо са израдом пројекта за предстојеће МОСИ игре и да ће нас министарство спорта подржати колико је у њиховој могућности, наравно уз помоћ осталих министарстава. Уз те пројекте адаптираће се многи садржаји, а највише новца ће отићи на реконструкцију фудбалског стадиона на Браношевцу који је изграђен пре 50 година и од тада ништа више није уложено”, рекао је Васиљевић.

РИНА

21.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3