Првих сто дана власти у Ужицу: Учињени важни помаци и резулатати у јако тешком периоду (ФОТО)

Ужице - Поводом 100 дана рада новог градског руководства, градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић одржала је конференцију за новинаре на којој је са својим сарадницима, представила све оно што је урађено у овом периоду.

„Епидемиолошка сиутација у којој се налазимо у први план ставља и истиче важност очувања јавног здравља. Поштујући демократско правило које подразумева анализу рада новог руководства у првих 100 дана са вама делимо, можемо рећи видљиве и важне помаке и резултате управо у том периоду. Сведоци смо ограничења у свим областима живота, али то нама не даје за право да можемо да не радимо, већ намеће ситуацију у којој жеља гази сваку могућност.
Оно што је наш задатак био у претходном периоду, данас, па и наредних дана јесте предузимање свих активности како би сачували здравље наших суграђана. То подразумева појачане активности, али и ефектност у раду здравствених установа, јавних предузећа и локалне самоуправе. Желим да нагласим свакодневну комуникацију о свим променама када је реч о смештајним капацитетима у ужичкој болници, Ковид болници, о условима који се обезбеђују за све пацијенте којима је потребна услуга збрињавања. Локална самоуправа је важан чинилац у ланцу очувања јавног здравља и само добром комуникацијом свих релевантних институција, можемо задржати ниво који није забрињавајући, а оно што истичем јесте управо добра сарадња и резултати у том смислу.“


РИНА

09.12.2020.


Fotografije