Зорана Михајловић у Бајиној Башти: Следеће године креће изградња тунела Кадињача

Бајина Башта – Након Моравичког округа, министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић је са министром омладине и спорта, Вањом Удовичићем у Бајиној Башти разговарала са представницима Златиборског округа. На састанку са председницима градова и општина овог краја договорена је реализцаија кључних инфраструктурних пројеката.

“Увели смо праксу да лично обиђемо локалне самоуправе како би на лицу места видели шта је од обећаних пројеката урађено, али и да најавимо нове пројекте. Приоритет је свакако да се завршава документација за изградњу тунела Кадињача, а идејни пројкат ће се наћи на комисији испред Владе РС. Све оно што је потребно за израдњу документације мора бити готово у току ове године. Ми као Министарство ћемо радити на проналаску начина финансирања, причамо о 50 милиона евра и према нашим пројекцијама је реално да се 2020. године крене у изградњу тог тунела”, рекла је Зорана Михајловић.

 

Поред изградње тунела Кадињача радиће се на рехабилитацији и осталих саобраћајница у општини.

 

“Пут којим се улази у Бајину Башту мора да се среди и реконструише у сарадњи са Путевима Србије. Државне саобраћјнице такође морају бити рехабилитоване. У Златиборски округ је у претходне три године само за редовно одржавање уложено 3,6 милијарди динара. А не бежимо ни од нових инвестиција, тако да за све оно што смо се договорили надам се да ћемо кренути у реализацију у 2019. години. Многе ствари у инфраструктури се у овом крају мењају, што доприниси развоју привреде, пољопривреде, али и туризма у овој регији”, изјавила је Михајловић.

 

Филиповић: Никад се више средстава није улагало у Бајину Башту

 

Председник општине Бајина Башта, Радомир Филиповић, истиче да само уз помоћ Владе РС успевају да опстану и изборе са свим недаћама које су их снашле ранијих година.

 

“Претходних 40 година у нашу општину врло мало је улагано и то је узело свој мах. Међутим, изгледа да ипак нисмо заборављени на политичкој мапи Србије што доказује и данашња посета министра из Владе РС. Наше главне градске саобраћајнице су девастиране и ове године коначно крећемо у њихову реконструкцију, добићемо нови мост, али и биће започета градња тунела Кадињача. То су основни неопходни инфраструктурни пројекти који ће допринети развоју и бољем позиционирању наше општине, али и мотивисаће наше младе да остају овде и боре се”, рекао је Филиповић за РИНУ.

 

Састанку је присуствовао и министар омладине и спорта, Вања Удовичић, који је том приликом обећао реализацију кључних пројката за младе овог краја, а међу представницима општина и градова Златиборског округа данас у Бајиној Башти данас није присуствовао само председник општине Чајетина, Милан Стаматовић.

 

РИНА

 

21.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3