Ове године планиран почетак градње пута Шабац-Лозница

Љубовија (РИНА)- Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, приликом радне посете Љубовији рекла је да очекује да у трећем кварталу ове године почне изградња брзе саобраћајнице Шабац-Лозница.

„Овај пројекат, заједно са изградњом ауто-пута Рума-Шабац, од великог је значаја за цео Мачвански округ. Више од деценије се о том пројекту говорило, али сад имамо и договорен начин финансирања, с Азербејџаном, и завршавамо пројектну документацију”, казала је Михајловићева после састанка са руководством општине Љубовија, као и са председницима општина из Мачванског округа, којем је присуствовао и начелник округа Владан Красавац.

Она је подсетила да је Србија изградила мост преко Дрине од Љубовије до Братунца и тиме испунила свој део обавеза на овом пројекту.
“Сада очекујемо од босанске стране да испуни свој део обавеза у вези са изградњом заједничког граничног прелаза, да то буде завршено негде у касно лето”, рекла је Михајловићева, и додала да ће тај мост кад буде био пуштен у саобраћај поспешити кретање људи и робе на овом подручју.

Она је навела да је на састанку с општинама Мачванског округа било речи о пројектима из области саобраћајне, као и комуналне инфраструктуре, а посебно је захвалила министру омладине и спорта Вањи Удовичићу на сарадњи за промовисање женског спорта, посебно међу млађима.

Министар Удовичић, који је заједно са потпредседницом Владе посетио општину Љубовија, рекао је да кроз разговоре и посете локалним самоуправама могу да се брзо реше проблеми који су дуго постојали, али и да се види на којим пројектима република и локална самоуправа могу да раде заједно, посебно онима који се тичу омладине и спорта, укључујући и женски спорт.

Председник општине Љубовија Милован Ковачевић захвалио је потпредседници Владе што је посетила Љубовију и на свему што је договорено на састанку у вези с улагањима у инфраструктуру.
“Очекујемо да нови мост буде пуштен за око 250 до 300 дана, а договорене су и рехабилитације путева, укључујући између осталог и државни пут ка Крупњу и Церу”, додао је он.

РИНА

 

22.02.2019.


Fotografije
Видео