Осам векова Милешева окосница туристичке промоције ТО Пријепоље

На 41. Међународном сајму туризма у Београду, ТО Пријепоље презентовала је своју туристичку понуду на штанду регије Западне Србије.

Према речима директора туристичке организације Небојше Свичевића ове године акценат је стављен на прославу 800 година манастира Милешеве.

,,Ове године обележавамо осам векова од када је направљена ова светиња, која више није само храм духовности већ представља врло битан културно-историјски споменик, који посећују све религије и народи”, истакао је Свичевић.

Директор туристичке организације наводи да манастирски комлекс располаже са великим бројем лежаја са како каже, прихватљивим ценама.

,,Цене су за наше услове веома скромне, 1000 динара је преноћиште. Надамо се да ће број од преко 200 хиљада људи који годишње посете манастир ове године и наредних да се увећа”, казао је Свичевић додајући да у Пријепољу има велики број верских објеката.

,,Пријепоље је једна врло интересантна општина, јер ми имамо објекте православне, исламске и католичке културе. Из времена Аустроугарске имамо католичку цркву, имамо објекте почев од Махмут бегове џамије, Ибрахин-пашине џамије и објеката средњовековног града Милешевца. То су све историјски споменици из 14. и 15. века који осликавају тај мулти-етнички живот, који у Пријепољу датира и дан данас”, истакао је Свичевић.

 

РИНА

22.02.2019.


Fotografije