Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Kuma dobila poklon, pa se prošetala kroz kompleks: Ana je dala ime jake simbolike zatvorenom bazenu u Gornjem Milanovcu     ·     Policija intenzivno traži čoveka sa fotografije: On je pesnicama naneo teške telesne povrede Novosadjaninu     ·     Čačanin (39) uhapšen zbog oduzimanja deteta     ·     Velika zaplena kragujevačke policije: Uhapsili dilera koji je kod sebe imao kokain, marihuanu i pištolj, završio u pritovu a pištolj oduzet     ·     Formirana tri bedema i šest kaskada, oko 80 ljudi uključeno u gašenje vatre: Agonija na deponiji Duboko kod Užica i dalje traje, uz nadljudske napore nadležnih ekipa situacija ide na bolje     ·     Mala, ali jako opasna - meštani strepeli od poplava: Uređuje se korito reke Despotovice a uz njene obale grade pešačke i biciklističke staze, sjane vesti iz Gornjeg Milanovca (FOTO)     ·     Voda potpuno bela od sapunice u reci Trnavici: Stanovnici novopazarskog naselja u šoku, plaše se potencijalnog ekološkog incidenta (FOTO)(VIDEO)     ·     Policija upala u stan, a u stanu droga: Uhapšen Čačanin zbog sumnje da proizvodi i prodaje amfetamin i kanabis     ·     Robert Fico je stabilizovan, ali kritično: Stručnjak objašnjava šta ovo znači i da li mu je život ugrožen     ·     Na radnika se obrušila zemlja: Hitna pomoć hitno upućena u Mirijevo     ·    


Autor: RINA.rs


Овчарско - кабларска клисура постаје заштићено добро прве категорије: За реализацију капиталних пројеката биће уложена велика новчана средства(ФОТО) (ВИДЕО)


Чачак - У претходном периоду у Овчарско - кабларску клисуру Влада Републике Србије уложила је милион евра у реализацију капиталних инвестиција, а велика улагања планирана су и у следећој години.

„Следи преуређење Овчарско-кабларске клисуре и њена потпуна ревитализација. Имамо услове за то због изградње ауто-пута, јер након тога од овог подручја можемо да направимо заштићено добро прве категорије. Кад изместите саобраћај овде ће се стећи услови за много бржи туристички развој и то је наш циљ. Овачарско-кабларска клисура заиста има шта да понуди посетиоцима, а ми ћемо да радимо на развоју потребних садржаја", изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Природном лепотом и богатим исторујским наслеђем Овачарско-кабларска клисура биће симбол српског туризма.

„Реч је о националном пројекту од изузетног значаја. Ова криза која нас је погодила, највеће губитке је задала сектору туризма. Он је око милијарду евра, и имајући у виду да је 2019. година била рекордна по броју туриста јасно је колико је велики ударац. Влада је донела читав сет мера које су биле усмерене на умањењу негативних последица. Укупна вредност износи девет милијарди динара. Те мере помоћи уливају наду да је опоравак туризма у Србији могућ. Видимо светло на крају тунела и почињемо да радимо на опоравку од ковид туризма. Научили смо да је моћ домаћег туристе огромна, а да природна богатства не смеју бити занемарена, попут Овчарско - кабларске клисуре, која поседује све потребне квалитете", рекла је Татјана Матић министарка трговине, туризма и телекомуникација.

Циљ министарства јесте и даље улагање у овај крај. Градиће се пристаниште, РХ центар и новац ће бити уложен у туристичку инфраструктуру, као и у чишћење језера.

„Догодине се видимо на новом тргу у Овчар бањи", поручила је Матић.

Површина која ће бити проглашена за заштићено добро сада ће бити проширена на 4.910 хектара.

„Министарство ће интензивно радити и спроводити све мере заштите. Бићемо интензивније укључени у реализацији пројеката. У граду Чачку ће бити завршени и други пројекти, почетак израде за фабрику прераде воде, као и за реализацију ревитализације депоније Прелићи", изјавила је Ирена Вујовић министарка заштите животне средине.

РИНА


21.12.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO