Најобученији војни пилоти полећу са аеродрома Лађевци

Краљево - Цивилни део аеродрома „Морава”, познатог и као аеродром Лађевци, биће отворен за саораћај на Видовдан 28, јуна, најавио је јуче председник Србије Александар Вучић. Држава ће уложити 8,4 милиона евра за продужетак писте, како би мого да слеће чак и „боинг 737”. Војни део је изграђен још 1967. године и тада је на овом аеродрому била 235 ловачко-бомбардерска ескадрила која је била опремљена авионима типа F-84 Тандерџет.
Данас је војни део дом 241 ловачко-бомбардерске ескадриле опремљене авионима Орао и Супергалеб, као и 714. против-оклопне хеликоптерске ескадриле која користи хеликоптере Газела.
„Сенке”, како називају 714. против-оклопну хеликоптерску ескадрилу, или господари шумадијског неба свима су познате по веома школованом официрском кадру и најобученијим пилотима.

Често се могу видети да крстаре небом ове „љуте” машине, али ко је за њиховим управљачем, никада. Можда их баш зато зову „сенке”. Важе за најобученију хеликоптерску јединицу Војске Србије са великим искуством.
Мајор Добросав Дрндаревић, заменик комаданта, каже да су увек спремни да полете и да, и ако има ризика, са тим научите да живите, јер се овај посао ради из љубави и из срца. Дрндаревић каже да му је летење у срцу и да не зна како ће сутра без тога живети.
„Радим од 2001. имало је и тешких тренутака али по мени много лепших, тако да се нисам покајао што сам избарао овај позив”, рекао је Дрндаревић.

 

Регионална информативна новинска агенција РИНА

23.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 6