Сутра зором почиње лов на Златиборског вука

Златибор – На српској планинској лепотици ових дана одржава се 37. Сабор ловаца Србије уз учешће бројних присталица овог спорта широм Србије. Данас се на Златибору окупило око 500 ловаца од севера до југа наше републике и такмичили су се у четири дисциплине.

То су биле гађање покретне мете вука са раздаљине од 100 метара, гађање стабилне мете срндаћа са исте раздаљине, гађање глинених голубова и на куп ,,Први партизан” гађање са раздаљине 400 метара.

,,Ујутро у седам креће потера за Златиборским вуком у ревиру планине Муртерница и то је, по обичају, главни догађај ових наших ловачких сусрета”, каже Милован Кнежевић, председник ловачког удружења “Златибор” из Чајетине који је по традицији домаћин овог догађаја.

Ловци из многих градова и села Србије стекли су се данас на Златибор, жељни дружења, вољни да обнове стара, и успоставе нова пријатељства. У потпуно зимском дану, који је протекао увек испод нуле, седели су или корачали кроз планински снег сатима, вољни да размене искуства, да се друже и да освеже нову страну живота. Међу њима је било и ловаца из Републике Српске који су под неки планински шатор донели плинску боцу, неку другу боцу са течношћу која никада не леди, и увек спремни да почасте и себе и друге. То је уосталом и смисао ловства у овом крају наше државе.

 

РИНА

23.02.2019.


Fotografije