Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


У чистим рекама општине Косјерић Ђокићи већ деценијама узгајају рибу: Породичном послу стигао спас у последњи час (ФОТО)


Косјерић –Епидемија корона вируса погодила је мале и локалне предузетнике, а ова година била је изузетно тешка за породицу Ђокић из Косјерића , који у селу Сеча Река већ девет година гаје пастрмку у чистој води реке Тмуше и нетакнутој природи.

У свом рибњаку Драгана и њен супруг ангажобани се 24 сата, седам дана у недељи, али зарада је исзостала јер су њихови главни купци махом рибарнице, ресторани и хотели који су више више били затворени него радили.

„Пандемија изазвана вирусом Цовид-19 знатно је умањила рибњаку продају, како ка хотелима и ресторанима, који су и сами смањили обим свог рада, тако и ка физичким лицима. Наравно, рибњак и даље узгаја рибу, али је пласман веома отежан“, изјавила је Драгана Ђокић.

Руку помоћи овој породици у новембру месецу пружила је Атлантик група која је откупила пастрмку од рибњака Ђокић, а која ће се користити за нови рибљи назив и имаће назив – Косјерићка пастрмка.

“Ова сарадња је од великог значаја за рибњак. Кроз ову сарадњу у овим тешким условима моћи ћемо да пласирамо своју рибу. Самим пласманом, одржава се продаја већ одгајене рибе, а рибњак може да размишља и о улагањима за наредну годину, што је пре ове договорене сарадње било под знаком питања,“, истакла је Драгана.

Велике компаније су препознале прилику за помоћ, као и пословну прилику, јер нови намаз бренда Аргета  несумњиво има велики тржишни потенцијал.

„Ова прича говори пуно више од развоја новог укуса, што доказује и чињеница да су се компаније одрекле профита. Посвећени смо пружању подршке произвођачима који за своје производе користе домаће сировине изузетног квалитета. Наши потрошачи су све више наклоњени домаћим производима у куповини, тако да су и они значајна подршка домаћој привреди. Због тога нам је важно да производ који ћемо понудити купцима буде доброг квалитета и доступан по приступачним ценама за све, а Косјерићка пастрмка то и показује”, изјавила је Виолета Ковачевић, генерални директор Меркатор-С и додала да се компанија укључила у пројекат "Подржавамо локално" јер већ годинама уназад пружа подршку домаћој привреди.

Менаџмент наглашава да је у овом изузетно тешком времену  драгоцена сарадња између компанија - не само већих, већ и сарадња великих компанија са мањим, која је пресудна за успешно решавање стварних економских проблема у земљи. Овакве сарадње могу донети много позитивних промена у локалном окружењу, одржати радна места, промовисати активну локалну заједницу и, пре свега, вратити наду у боље сутра.

РИНА

 


25.12.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO