Ватрогасац херој – из ватрене стихије спашавао је повређене иако је и сам горео

Ужице - Ужичани ће дуго памтити 26. март прошле године, када је у насељу Турица ватрена стихија захватила стамбену зграду. Под пламеном су нестали последњи спрат и кров. Иако је све слутило на најгоре, пожртвовање ватрогасаца сачувало је животе станара и зауставило ватрену стихију. Док је помагао другима, ватрогасац Драган Вујовић, и сам је горео.

“Тог момента ми је греда пала на главу, био сам заштићен шлемом, али осетио сам невероватан бол у леђима и пао сам у дубину сигурно преко два метра. Спустио сам млазницу коју је одмах прихватио колега, видео је да горим, леђа су ми била у пламену и гасио је мене”, каже Драган.

Иако му је пламен нанео озбиљне повреде, он је истрчао како би узео нову боцу кисеоника и уместо да затражи помоћ, поново је утрчао у буктињу.

“Најзначајније у свему томе јесте кад осетите руку колеге на раменима, кад чујете његов глас и да је ту. Тешке су то интервенције, знао сам да су станари горе сами и препуштени ватреној стихији, морао сам да се вратим јер знам да би се и они вратили да сам ја остао”, рекао је он.

Вујовић радије прича о колегама него о свом подвигу, али зато његове колеге имају само речи хвале за овог хероја.

“Његова скромност је толика да он није поменуо ни да је командир одељења. То је човек који у ужичкој јединици води сваку интервенцију и припадник је тима за спашавање из рушевина, Максимално је посвећен послу”, рекао је Саша Цицварић начелник Одељења за ванредне ситуације у Ужицу.

Солидарност ватрогасдаца добро је позната, успех акције а често и животи зависе од тимског рада. Због тога су за Драгана све његове колеге хероји.

 

РИНА

26.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 5