Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Некада најчистији град у бившој Југославији: Тоне отпада плутају реком Лим, ничу депоније на свакој кривини, кључна свест грађана (ФОТО)


Пријепоље - Пријепоље, град који је у бившој Југославији важио за најчистији претворио се у домаћина дивљих депонија. Велике количине отпада са ове депоније, плутајући реком Лим стижу и до Прибоја и на тај начин ствара се потенцијална „еколошка бомба“ која грађанима може донети велике проблеме.

„Не можемо се похвалити комуналном хигијеном, јер дивље депоније ничу на свакој кривини. До свега тога је дошло због лошег руковођења отпадом а и због недостатка простора предвиђеним за депонију Стањевине, који ни данас није лако решив проблем. Нисмо могли очекивати од грађана да се држе ни примарне селекције, јер и ми кршимо све норме приликом прикупљања отпада”, рекао за агеницију РИНА, Владимир Бабић,председник општине Пријепоље.

Према његовим речима нису само проблем несавесни грађани јер због недостатка људства у комуналном предузећу као и општој ситуацији на депонији, није редовно ни чишћење контејнера на широј територији општине.


„Имамо ситуацију где морамо замолити грађане, као и за време пандемије, да се свако потруди да одради свој део посла најбоље што може, и ми и грађани, до решавања овог евидентног проблема”, казао је Бабић.


Према проценама стручњака око 40 хиљада кубних метара смећа годишње плута Лимом, од тог броја око 40 одсто отпада потоне у корито реке, док се 20 процената задржи на обалама Лима, а осталих 40 одсто улије се у друге речне токове.


Представници општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и градова Ужице и Чачак, договорили са министарком Иреном Вујовић затварање несанитарне депоније Стањевине у Пријепољу и прецизирали кораке око изградње будуће трансфер станице Бањица, са које би се сам отпад са ове депоније одвозио у ЈКП Дубоко. Укупна вредност инвестиције износи око 160 милиона динара.


РИНА


29.12.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO