Исповест опљачкане баке Миленије Јовановић из Трипкове: Везали су ме и однели све што су нашли

Ужице – У кућу немоћне старице, Миленије Јовановић из златиборског села Трипкова упала су двојица маскираних мушкараца, везали је за столицу и опљачкали.

 

“Намирила сам стоку, направила вечеру и легла. Чула сам неке кораке и одједном су се у соби појавила двојица мушкараца, само су им се виделе очи. Одмах су почели да вичу да им дам паре. Ја сам почела да кукам и дозивам у помоћ, али није било помоћи”, каже Милeнија Јовановић за РИНУ.

 

На њене старачке и болне вапаје нису се обазирали, него су наставили у кући да врше преметачину. Пошто је старица дозивала у помоћ, везали су јој руке и ноге за столицу.

 

“Само су викали дај паре. Дај паре. Рекла сам – децо ја немам, моја пензија је једва 10 хиљада, али нек узму све што им одговара, само да ме пусте живу. Ја сам жена стара и поломљена, не могу да преживим ово мучење”, прича Миленија.

 

Након што су завршили преметачину, разбојници су напустили кућу Јоановића и оставили старицу везану и повређену.

 

“Успела сам само да видим како имају неке цокуле сличне онима које носе полицајци. Мене нису тукли, али су неком палицом ударали у столицу за коју су ме везали. Мислила сам да нећу извући живу главу. Кад су одлазили, овај један из све снаге ударио је тим пендреком поред моје главе. Узели су оно што су нашли, паре из моје торбе, златан ланац, а мени су скинули и бурму са руке”, каже Миленија.

 

Ова досад невиђена пљачка унела је страх у мештане овог мирног златиборског села.

 

“Ово је страшно што се десило Јовановићима. Ми се овде сви познајемо, село је мирно и нико и не закључава своја кућна врата. Није нам јасно како је овакво нешто могло да се догоди”, каже комшија Станимир Достанић.

 

РИНА

26.02.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4