Михајловићева: Аеродром „Морава“ 28. јуна спреман за прве авионе

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас заједно са министром одбране Александром Вулином Аеродром “Морава” и поручила да ће Краљево, после Београда и Ниша, бити трећи град са међународним аеродромом у Србији.

Михајловићева је захвалила Министарству одбране на заједничком раду да се оспособи Аеродром „Морава“ и за цивилни саобраћај. “Очекујемо да све буде спремно да 28. јуна аеродром буде оперативан, да авиони типа „боинг 737“ могу да полете и слете, а у наредном периоду бавићемо се и развојем карго центра”, рекла је Михајловићева.

Она је истакла да ће по прибављању свих неопходних сертификата аеродром у Краљеву, после београдског и нишког, бити трећи међународни аеродром у Србији. “Наш предлог, о којем ћемо разговарати и са Министарством одбране, јесте да се поводом почетка рада организује и аеро-митинг. Желимо да покажемо грађанима колико Влада Србије улаже у инфраструктуру како би сваки део Србије био добро повезан”, рекла је Михајловићева.

Министар Вулин рекао је да су грађани Краљева дуго чекали да аеродром почне да ради, али да Влада Србије испуњава обећања и да је председник Србије инстистирао на томе да Аеродром “Морава” буде отворен и спреман и за цивилни саобраћај. “Краљево ће се боље повезати са светом, а свет ће моћи да упозна Краљево. Истовремено, овде ће остати 98. ваздухопловна бригада, која ће чувати небо изнад Србије”, рекао је Вулин.

Током обиласка, Михајловићева и Вулин присуствовали су и потписивању записника о прегледу и стању непокретности Аеродрома „Морава“, који су потписали директор предузећа „Аеродроми Србије“ Зоран Павловић и командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Дејан Васиљевић.

 

Регионална информативна агенција РИНА

27.02.2019.


Fotografije
Видео