Овако изгледа плутајућа депонија код Прибоја: Стотине кубика смећа поново на Потпећком језеру, најружнија слика у Србији (ВИДЕО)

Прибој - Након што је услед обилних падавина и наглог топљења снега у Црној Гори, Лим поплавио хектаре пољопривредног земљишта на територији општине Пријепоље, водостај ове реке се спустио у границе нормале, али иза надошле воде поново су остале поражавајуће слике. Првих дана нове 2021. године на Потпећком језеру код Прибоја поново је осванула - плутајућа депонија, а некада једна од најчистијих река и даље се не види од смећа.


"Појас око бране на Потпећу, као и приобаље затрпани су стотинама кубика отпада које је Лим покупио са неколико несанитарних депонија које се налазе у његовом горњем току. Четрдесет хиљада кубних метара смећа годишње плута Лимом, према проценама стручњака који су то испитивали. Око 40 посто отпада потоне, 20 посто се задржи на обалама, а 40 процената прође воденим током и врло често прави проблеме у раду Хидроелектране "Потпећ". Недавне поплаве само су погоршале јако тешко стање", рекао је за РИНУ, Горан Рековић, председник Фонда за заштиту животне средине општинe Прибој.

03.01.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1