Картице “Три плус” уручене породицама са троје и више деце у Горњем Милановцу

Горњи Милановац – Председник удружења “Три плус” Владица Гавриловић и председник општине Дејан Ковачевић поделили су горњомилановачким породицама са троје и више деце картице “Цена минус за три плус” уз помоћу којих ће остварити бројне попусте на услуге. 

“Никад није касно да покажемо поштовање према онима  који су то заслужили. Уколико не буде шест пута више породица са троје и више деце Србија ће нажалост нестати, али су ови пројекти управо начин да покажемо да нећемо дозволити тај сценарио. У Горњем Милановцу је уручено  420 картица које омогућавају бесплатне услуге и попусте у преко 50 објеката у њиховој општини и у 150 објеката у Чачку. Шаљемо  поруку да смо сви једна генерација која има обавезу, према нашим потомцима да сачува ову земљу не као што се радило некад жртвовањем, већ рађањем”, рекао је Владица Гавриловић председник покрета за децу “3 плус”. 

До сада је 11 локалних самоуправа се укључило у ову акцију. Даница Гачевић једна је од поносних мајки која је власница три плус картице, она каже да су њена деца највеће богатство. Ова мајка четворо деце са 22 год. родила је прво дете и каже да је свака помоћ у виду попуста коришћењем три плус картица вишеструка. 

“Моја порука је да су деца нешто што нас највише држи у животу и да треба да се боримо за њих и да нас што више има као што каже председник државе – коме да оставимо ове фабрике ако деце нема”, каже Даница. 

Председник општине, Дејан Ковачевић, истиче да је преко 70 организација привредних друштава  већ ушло у организацију “Три плус”.

“Мислим да је ово добар бенефит за српске породице, један добар корак за унапређење живота породица са троје или више деце и локална саоуправа је доста тога урадила и пре самог удружења Три плус, али једноставно на овај начин је много лакше да остваримо заједничке циљеве. Организација Три плус је један пример како у Србији треба да функционишу удружења грађана и невладине организације, како једноставно може да се помогне средини из које потичете, и како може да се помогне Србији. Одлуке Скупштине општине  односиће се на стимулације породица да се шире, али и да они који се одлучују на прво дете припомогнемо. Горњи Милановац већ има добре пројекте и програме, попут подстицаја рађања који су већи него у окружењу, 60 хиљада динара за прво и друго, 100 хиљада за  треће и свако наредно. А свако треће и наредно дете има и бесплатан боравак у вртићу”, изјавио је Ковачевић.

РИНА 

28.02.2019.
Видео ће бити објављен накнадно


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 6