Почела реконструкција простора будућег „Старт-ап” центра

Горњи Милановац - Грађевинска фирма „Elkoms“ d.o.o. из Београда почела је са извођењем радова на адаптацији и опремању простора подрума и приземља пословног објекта у Рајићевој улици, објекта некадашње Апотеке Горњи Милановац. Предвиђено је да у овом пословном простору буде седиште будућег старт-ап центра у Горњем Милановцу.

Овим поводом председник општине Дејан Ковачевић обишао је радове и изјавио да је локална власт у сарадњи са Министарством без портфеља задуженим за иновације и технолошки развој министра Ненада Поповића добила око четрдесет милиона динара за реализацију овог пројекта.

„Од укупног износа шест милиона динара односи се на обуку и програм старт-ап центра. Овај аранжман смо направили са Удружењем грађана за развој технолошког предузетништва ITC Hub из Београда и са невладином организацијом `ГМ Оптимист` из Горњег Милановца“, рекао је он.

Ковачевић је додао да ће стар-ап центар имати на располагању 350м2 простора некадашње Апотеке Горњи Милановац, који ће моћи да користе сви суграђани који буду желели да учествују у обуци и реализацији овог програма.

„Ја сам погледао програм који су већ урадили људи из ITC Hub-а и мислим ће он одговарати и нашој привреди и нашем становништву, а да ће доста користи имати и наши млади који се баве иновационим технологијама“, казао је Ковачевић.

Такође, додао је и да према свим параметрима и према оценама ресорног Министарства пројекат старт-ап центра који се спроводи у Горњем Милановцу је оцењен са највишом оценом.

За износ од око тридесет и три милиона динара председник Ковачевић је рекао да ће бити утрошен за потпуну уређење простора, као и на опремање истог са модерном технологијом коју захтева један савремен старт-ап центар.
Како је изјавио, очекује се да Центар да одличне резултате, имајући у виду да се и привреда заинтересовала за овај пројекат. Овом приликом председник је најавио да ће у наредних месец дана бити одржана презентације овог пројекта пред Клубом привредника, коју ће спровести запослени из ITC Hub-а.

ГЗС

01.03.2019.
Видео ће бити објављен накнадно


Fotografije
Видео