Слика поред новог смарагдног језера, али и комад пршуте: Ово су сувенири које туристи носе са популарног Златибора (ФОТО)

Чајетина - Центар једне од најпосећенијих планина добио је потуно нов изглед, али оно што је остало исто јесу мирисни и масни сувенири који се могу понети само са Златибора и уместо са магнетима и разгледницама туристи се кућама враћају са - пршутом, кајмаком, сланином и сиром.


"Слика поред новог смарагдног језера јесте незаобилазна, али и парче сувог меса такође остаје "под морање" да се понесе са планине. Ипак, у куповину таквих сувенира мора се кренути са озбиљним предзнањем. За добру пршуту најбитнији су квалитетно месо, сува букова дрва, а процес сушења је још бољи ако је напољу мраз.Кад се сече, морају комади лепо да се одвајају и не сме преко средине да има таман круг, већ да буде свуда једнака. Само таква пршута је добро осушена и најукуснија. Цену нисмо мењали, иста је као увек, па нећете доживети шок кад видите рачун ", рекла је за РИНУ, једна од продавачица на Краљевом тргу.

17.01.2021.


Fotografije