Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Квар на главној трафо-станици направио хаос у Новој Вароши: Без струје и грејања на стотине кућа, због хладних учионица ђаци јутрос нису кренули у школу


Нова Варош – Снег који је падао током јучерашњег дана направио је озбиљне проблеме у снабдевању електричном енергијом на територији општине Нова Варош. Улсед квара на главној трафо станици без струје и грејања остало је на стотине грађана.


„До прекида је дошло током јучерашњег дана касно поподне, нема струје а самим тим дошло је и до престанка рада пумпи за грејање и радијатори у становима, али и у свим институцијама су били хладни. То се посебно одразило на школе, јер је јутрос у учионицама било веома хладно, па ђаци у појединим сеоским школама нису били у могућности да похађају наставу, а ученици који иду у средњу школу су враћени кући”, казао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.


Он је истакао да је квар отклоњен, али да су станови још увек хладни.


„Све чешће имамо проблеме са напајањем електричном енергијом, мислим да ће надлежни морати озбиљније да се позабаве стањем електро мреже на овим просторима, да не би сваке зиме имали исту ситуацију. То се ради када веменски услови дозвољавају, а не кад падне снег од пола метра па је излазак на терен много тежи”, апеловао је Васиљевић.


Што се тиче путне инфраструктуре, први човек општине Нова Варош истиче да су сви путни правци проходни и очишћени.


„Чисто је до центра сваке месне заједнице, као и до бројних засеока, а сви житељи наше општине могу без проблема доћи до града”, закључио је Васиљевић.


РИНА


18.01.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO