Активисти Kанцеларије за младе у сарадњи са СЦ “Младост” реновирали простор за вежбање на отвореном

Чачак - У оквиру програма „Млади су закон" које финансира Министарство омладине и спорта, посредством ресурс центра „Интерактив" из Крагујевца, а у сарадњи са Спортским центром „Младост", активисти Канцеларије за младе Чачак реновирали су простор за вежбање на отвореном на простору спортског центра. Заменили су старе и похабане даске и офарбали постојеће справе.

Такође, у оквиру добијеног пројекта постављена је и мултифункционална справа, тзв. "Monkey bar" , чиме су уједно створени услови и за одржавање турнира "STREET WORKOUT" за којим постоји велико интересовање у нашем граду. „Активисти су имали прилику да прођу тродневну обуку за писање пројеката у Крагујевцу и ово је већ четврта година заредом да учествујемо у програму. Примера ради претходних година смо овим путем изградили рекреативни парк у насељу Калуђерице, поставили клупе на обали Мораве, уредили јавне површине ...”, рекао је члан Градског већа за младе и културу Душан Радојевић.

Програм „Млади су закон” је национални програм Министарства омладине и спорта који има за циљ подстицање активизма и волонтирања међу младима, омогућавања стицања вештина за лични развој и бољу запошљивост кроз волонтирање, омогућавања допринос младих одрживом развоју локалних заједница и подстицања препознатљивости волонтерског доприноса младих на локалном и националном нивоу.


Регионална информативна новиснка агенција РИНА

01.03.2019.


Fotografije