Српска картица „Цена минус за 3+“ осваја Русију

Чачак - Покрет за децу “Три плус” је реализовао пројекат „Цена минус за 3+“ у 11 локалних самоуправа у Србији који за циљ има да све породице са троје и више деце поседује мултифункционалну картицу која им поред бенефита у виду бројних бесплатних услуга и попуста, истовремено служи као индетификациона картица на основу које добијају поклоне људи великог срца и тиме остварују уштеде у својим кућним буџетима.

 

Пројекат покрета за децу “Три плус”је привукао велику пажњу и у братској Русији ,у којој су, на инсистирање председника Владимира Путина ,донете бројне мере како би вишедетне породице постале категорија друштва која има посебан статус.

 

После разговора који су вођени у социјалној установи Руске православне цркве „Дом за маме“,уз велико ангажовање организације „Савез за живот“,потписан је Меморандум о сарадњи између Покрета за децу “Три плус” и руске организације „За живот“ који за циљ има реализацију пројекта „Цена минус за 3+“ и у Русији.

 

Руска организација „За живот“ је постала препознатљива у својој земљи по томе што су својим активностима спасили 10 112 живота, јер су, сада већ мајке, одвратили од абортуса као и што су пружили помоћ,материјалну и психолошку преко 90 000 породица са децом.

Меморандум су потписали Владица Гавриловић,председник Покрета за децу “Три плус” и Сергеј Чесноков председик организације „За живот“.

 

„Питање беле куге као и статуса вишедетних породица морају имати здрав темељ приступа овој проблематици и добру полазну основу ојачану примерима удружења и организација које у доброј мери мењају статистику ка порасту наталитета у својим земљама.Меморандум о сардањи српског покрета “Три плус” и руског удружења „За живот“ печат је свестраном залагању за реализацију бројних планираних пројеката у Србији и Русији“-истакао је Гавриловић.

 

Владици Гавриловић и Далиборци Несторовић, указана је и велика част да буду изабрани у Друштвени савет руске организације којег чине познате и признате личности руског друштва.

 

РИНА

 

 

04.03.2019.


Fotografije