Част Чачанима који су ратовали и дали живот за Србију

Чачак – Удружење Ратних војних инвалида и породица палих бораца Чачка у ратовима 1991 – 1999. данас је обележило девет година од оснивања, годишњом седницом на чијем је почетку ћутањем одата почаст свима који су дали живот за Србију у последњој деценији прошлога века. Председник Удружења, Никола Давидовић казао је да је у градској управи Чачка данас регистровано 60 инвалида и 83 члана породица погинулих, додајући:

„На жалост, нико нема тачне податке о броју погинулих са нашег подручја, у току те деценије. Али, ми нећемо заборавити допринос којег су чланови Удружења дали одазивањем на позив државе и жртве које су поднели бранећи свој народ, и испунивши своју законску и уставну обавезу, не скривајући се, не бежећи од ње”.
Годишњој седници Удружења, у градском дому Културе, присуствовало је око 50 инвалида и чланова породица почивших, које је поздравио чачански градоначелник, Милун Тодоровић, рекавши:
„Желим да и нова покољења Чачана знају и памте шта сте ви и виши дали за слободу. Држава Србија и град Чачак увек ће бити спремни да вам помогну.”


Заседању је присуствовао и Јовица Павловић, председник Удружења РВИ Србије, поручивши:

„Волео бих да држава и ваш град више помогну и вама и Удружењу у Чачку. Верујем да ће нови Закон о вашим правима донети бољи положај и појединцима који су бранили отаџбину, и вашим удружењима.”


Владан Милић, помоћник градоначелника Чачка саопштио је да ће град обележити две деценије од НАТО бомбардовања 24. марта са три догађаја. Поменом у Малом парку код железничке станице у 10.00 сати, свечаном академијом у Дому културе у подне и изложбом у Народном музеју у 14.00 сати.


Никола Давидовић је, на крају седнице, поводом 8. марта, уручио пригодне поклоне мајкама и супругама погинулих ратника.


РИНА

 

07.03.2019.


Fotografije