Аеродром “Морава” донеће привредни и туристички развој западној Србији, очекује се већи број туриста

Чачак – Према најавама министарке Зоране Михајловић аеродром “Морава” у Лађевцима почеће са радом 28. јуна ове године. Највеће бенефите имаће управо грађани овог дела Србије, јер ће авиосаобраћај поспешити привредни, пољопривредни и туристички развој.


“Отварање аеродрома у Лађевцима је оставрење сна бројних чачанских и краљевачких генерација. Он се налази на идеалној позицији, јер овде гравитира око милион људи Моравичког, Златиборског и Рашког округа. У плану је да се формира карго терминал и прошири писта, па ћемо имати један савремени аеродром у непосредној близини. Карго летови допринеће лакшем пласману наших производа до европских, а затим и светских метропола. Чачак ће постати раскрсница најважнијих путних праваца на Балкану што ће допринети економском развоју”, изјавио је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.


Цивилни летови који се најављују од јуна месеца, према очекивању Војина Јаковљевића, директора ТОЧ-а, довешће већи број туриста у западну Србију.
“Надамо се да ће цифра од 174 хиљаде ноћења бити удвостручена јер град Чачак и цео регион западне Србије има шта да понуди гостима из целог света. Сви ћемо имати користи отварањем аеродрома у Лађевцима”, изјавио је Јаковљевић.
У претходних десет година авиопревоз је доживео експанзију и све већи број грађана се одлучује да путује управо авионом, цене карти су све приступачније а дужина путовања се знатно скраћује. Трећи међунардони аеродром у Србији омогућиће бржи транспорт путника.


“Аеродром Морава учиниће авиопревоз приступачнијим нашим суграђанима. Неће више морати да путују до Београда и Ниша, па ће и на тај начин скратити време свог путовања. Очекујмо већу продају карата, бољи промет као и повољније аеродромске таксе”, каже за РИНУ, Наташа Благојевић директор туристичке агенције “Наташа травел” овлашћене за продају авионских карата.

 

РИНА

07.03.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1