Невероватна прича власника ветеринарске станице из Прањана: Радош Раилић мора на суд јер није одговорио на „бесмислено“ питање, његову судбину деле и друге колеге из унутрашњости Србије

Горњи Милановац – Ветеринаре широм Србије већ данима уназад облива хладан зној, јер би требало да издвоје поприличну суму новца за казну за коју ни у сну нису очекивали да ће је морати платити. Све се дешава када им је на  адресу фирме стигао захтев за приступ информацији од јавног значаја који је у складу са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја.

„Два грађанина из Београда са исте адресе и са истим презименом упутила су на адресе бројних ветеринарских организација, писмо са повратницом у којем се налазио захтев за приступ информацијама од јавног значаја и следећа питања написана руком:   Да ли имате потписан уговор са снабдевачем електричне енергије? Уколико имате молим да ми доставите копију истог. Да ли је по завршетку календарске 2017/2018 године остао дуг за утрошену електрилчну енергију. Уколико јесте колико је дуг износио? Молим да ми доставите и документ у ком се тражена информација налази о постојању и висини поменутог дуга. Начин достављања ,искључиво поштом “, рекао је за РИНУ др ветеринарске медицине Радош Раилић из Чачка.

06.02.2021.


Fotografije