Поповић: Добијамо савремен и модеран стартап центар

Чачак - Министар за иновације у Влади РС, Ненад Поповић, посетио је Чачак и обишао радове на изградњи старт ап центра у Дому културе.
 
"Изградња тече по плану, нема никаквих проблема ни сметњи тако да очекујемо да стартап центар буде отворен крајем марта или почетком априла. За овај пројекат Влада РС издвојила је 46 милиона динара. Двадесет за инфраструктурне радове, двадесет за најновију технолошку опрему и шест милиона за садржај који ће моћи да се користи како би овај центар имао све што је потребно да модерне стартап компаније добију комплетно знање. Имао сам прилику да обиђем бројне светске старт ап центре, а овај у Чачку који ће бити модеран, савремен и са локацијом у центру града апсолутно ће моћи да им парира", изјавио је министар Поповић и најавио нове иновационе пројекте.
" Овде не треба стати,на седници Владе усвојили смо Уредбе п новим програмима који укључују и промоцију женског иновативног предузетништва, јер  ту имамо велики потенцијал. Такође,активираћемо програме за паметне и безбедне градове а све у циљу бољег и квалитетнијег живота грађана", истакао је Поповић у Чачку.
 
Градоначелник, Милун Тодоровић, наглашава да ће овај пројекат града и Научно - технолошког парка задржати младе и пружити им боље услове.
"После 50 година имамо део Дома културе који је енергетски ефикасан и претвара се у стартап центар. Омладима Моравичког округа имаће своју шансу да ради на савременој опреми и имају посао а да не морају да иду даље из Чачка. Они су наша будућност и надам се да ћемо имати све више инжењера који ће успешно радити у струци", нагласио је Тодоровић.
 
РИНА
07.03.2019.


Fotografije
Видео