Јеремић: Захтеве упростити, задати рок за испуњење,  у супротном сви на Андрићев венац

Чачак – Лидер Народне странке Вук Јеремић истакао је данас у Чачку,  да грађани протествују у више десетина градова широм Србије и да то траје већ три месеца, као и да су шетње резултат свеобухватног отпора и незадовољства општим пропадањем кроз које како је рекао, пролазимо као држава али и као народ.

„Након три месеца протеста и свега што се десило не би ли се они зауставили, опструкција, специјалне пропаганде, уцена, претњи,  протести и даље живе и по мени улазе у пресудну фазу у којој ће бити неопходно да се с обзиром да је власт изабрала да нас не само игнорише већ и  вређа, напада и обесмишљава, дошло време да се ствари прилично поједноставе, да се захтеви упросте и да им се да конкретан рок за испуњење“, казао је Јеремић.

Он је додао да уколико захтеви не буду испуњени до задатог рока,  неће бити друге него да се сви они који шетају, протествују и који су незадовољни овим што данас имамо,  сакупе на једном месту.

„То је место одакле је проблем почео али где ће се  и завршити,  а то је Андрићев венац  и Председништво Републикле Србије. Верујем да ће недеље које су пред нама донети  кристализацију политичких догађања“, закључио је Јеремић.

Ковачевић: Рок за испњење захтева опозиције 9. мај

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић је прецизирао да је рок за испуњење захтева опозиције 9. мај, Дан победе над фашизмом али да је са друге стране то рок који даје довољно времена да опозиција формира тим који ће понудити своје „добре услуге власти и председнику државе", као и да у та два месеца има довољно времена да се „ствари испреговарају".

„Ово је само доказ наше добре воље, још два месеца, још осам шетњи диљем Србије у преко 100 градова док се сви не скупимо у Београду. Дај боже да нема потребе за тим београдским сусретом, да људи које опозиција делегира тај преговарачки посао обаве са влашћу, јер са њима се мора преговарати они су друга адреса која треба да учествује у тим преговорима", рекао је Ковачаевић.

Он је рекао да би што се њега лично тиче поставио три захтева: оставка Александра Вучића, смена руководећих људи са РТС - а и изборни услови који подразумевају демократске принципе које упражњава Немачка, Француска или Енглеска.

„То су избори у којима један председнички кандидат неће имати све билборде од Суботице до Врања, у којима све националне и локалне телевизије неће приказивати само тог врлог председника, у којима ће и други људи имати могућност да кажу нешто о својим програмима и који ће подразумевати телевизијски дуел нпр Јеремића и Вучића. Не тражимо ништа необично, већ нешто што срећније географске ширине имају већ 100 година".

Према његовим речима то нису захтеви који подразумевају обест опозиције већ „насушну потребу да се на демократски начин поврати нешто што се смешта у једну тросложну реч а то је слобода".

 

РИНА

08.03.2019.


Fotografije