Продат центар српског села које је прошле године отишло на добош: Купац објеката у Брезни је Београђанин, у плану изградња дестилерије и луксузног хотела (ФОТО)

Горњи Милановац – Вест да један човек продаје центар села у срцу Србије, подно планине Сувобор, обишла је Србију. Миливоје Филиповић, повратник из Француске уложио је своју уштеђевину у куповину Дома културе, поште, продавнице, сушаре у свом родном месту, желећи да опет оживи крај у ком је момковао. Ипак, како каже, стигле су га године, па би тај задатак поверио неком млађем, ко би имао елана и ентузијазма, али и новца у џепу да плати све то.

Након неколико месеци, познат је купац ових објеката. Љубиша Јовановић из Београда решио је да свој новац уложи управо у село Брезна и нада се да ће оживети ово девастирано место.

„Купили смо објекте у центру села, у плану је да у највећем објекту буде отворена дестилерија, а са њом заједно биће изграђен хотел са 12 луксузних соба, дегустационе сале, неколико вајата. Покушаћемо да вратимо дух старих времена, када је ово село било живо и пуно народа. Надам се да ће овај замајац у изградњи бити корак напред“, изјавио је за РИНУ, Љубиша Јовановић.

16.02.2021.


Fotografije