Kraj agonije se nazire: Ugašeno 70 posto požara na telu deponije Duboko kod Užica, termovizijski dronovi locirali žarište     ·     Oni imaju preko 50 godina ali bez problema pešače na stotine kilometara: Igor, Novica i Ostoja krenuli peške od Romanije do Krfa, žele da pomognu izgradnju kampa Svete Srbije (FOTO)(VIDEO)     ·     Ne zanima ih cena goriva, oni voze - na struju: Na Zlatiboru na deset lokacija postavljeni punjači za električna vozila, punjenje na nekoliko njih potpuno besplatno     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     Tragedja u Valjevu: Nastradao mladić star 18 godina kad je vozeći automobil sleteo sa puta i udario u drvo, jedan dečak teško povređen     ·     Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·     On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni: Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka i kaže - mladi neće ovo da rade, čim uprljaju malo više ruke idu na izlazna vrata (FOTO)     ·     Počeli radovi na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravni     ·     Za 12 sati na putevima u Srbiji poginulo 5 osoba     ·     U Horgošu uhapšene četiri osobe     ·     Ne mogu stići da proizvedu koliko im traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Pet botaničkih bašta postavlja se na planini Zlatar: Fantastične vesti za sve ljubitelje popularne srpske planine, ovog leta uživanje u novim sdržajima     ·    


Autor: RINA.rs


Продат центар српског села које је прошле године отишло на добош: Купац објеката у Брезни је Београђанин, у плану изградња дестилерије и луксузног хотела (ФОТО)


Горњи Милановац – Вест да један човек продаје центар села у срцу Србије, подно планине Сувобор, обишла је Србију. Миливоје Филиповић, повратник из Француске уложио је своју уштеђевину у куповину Дома културе, поште, продавнице, сушаре у свом родном месту, желећи да опет оживи крај у ком је момковао. Ипак, како каже, стигле су га године, па би тај задатак поверио неком млађем, ко би имао елана и ентузијазма, али и новца у џепу да плати све то.

Након неколико месеци, познат је купац ових објеката. Љубиша Јовановић из Београда решио је да свој новац уложи управо у село Брезна и нада се да ће оживети ово девастирано место.

„Купили смо објекте у центру села, у плану је да у највећем објекту буде отворена дестилерија, а са њом заједно биће изграђен хотел са 12 луксузних соба, дегустационе сале, неколико вајата. Покушаћемо да вратимо дух старих времена, када је ово село било живо и пуно народа. Надам се да ће овај замајац у изградњи бити корак напред“, изјавио је за РИНУ, Љубиша Јовановић.

Одлука да купи објекте у центру горњомилановачког села донета је у време епидемије корона вируса, када су рурална подручја представљала прави спас за све оне који су желели да у тешко време буду изоловани и окружени здравом средином.

„Ми смо Београђани и жељни смо свега оног што село носи са собом. Планирано је да прво радови крену на изградњи дестилерије, а почетак се очекује око 01. априла. Након тога  идемо даље корак, по корак“, наглашава Љубиша.

О цени по којој је купио објекте у центру села није желео да прича, а пре неколико месеци власник Миливоје изјавио је да ће све продати за 40.000 евра, па остаје питање да ли је тако остало или су нашли неки компромис.

Село Брезна смештено на обронцима Сувобора, у нетакнутој природи, има велики туристички потенцијал и иако многима делује као забит на крају света, село Брезна ипак има и свог кеца у рукаву. Изградњом пута од Прањана до Горњег Милановца, центар села који је отишао на добош, биће удаљен само девет километара од аутопута Милош Велики.

РИНА

 


16.02.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO