Јеремић:  Косово подељено, рата неће бити осим ако то није интерес  тројице криминалаца и ратних зло

Чачак – Прекинути преговори са Приштином, су  режирана, беспризорна фарса, реако је вечерас у Чачку председник Народне странке Вук Јеремић.

Он је истакао да је као представник опозиције имао прошле недеље прилику да разговара у Америци са високим функционерима њихове администрације и да  након тих разговора  нема никакву дилему да је „план на столу“ , а то је такозвано разграничење са Косовом које ће назвати „разграничење са Албанцима“, што је као тврди Јеремић,  формално – правно признавање линије разграничавања Косова и остатка Србије.

„То би била и међународно правно призната граница,  с тим да тако признато Косово добије право на пуноправно чланство у УН. Ова резолуција има за задатак само да подигне драму, када дође до онога што је већ договорено, а то је подела Косова на део од 97 одсто који би био Република Косово и три посто који би био део Србије,  с тим да и делови општина Бујановац, Прешево и Медвеђа такође постану део тог новог Косова“, прецизирао је Јеремић.

Он је мишљења да када све оно што је договорено буде стављено на сто, треба да  даје утисак победе односно тога да „смо ипак нешто успели да добијемо, а највише да смо успели да избегнемо рат“.   

Међутим,  лидер Народне странке тврди да у овом тренутку нема апсолутно никакве претње ратом  „осим од групе криминалаца и ратних злочинаца на чијем су челу Александар Вучић, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај“.

„Та криминална, злочиначка банда је једина која овога тренутка може да доведе до било какве турбуленције на овим просторима, али мислим да чак ни њима тројици,  који врло блиско раде заједно у овом тренутку,  међународна заједница то неће дозволити“, изричит је Јеремић.

Он је рекао да је веома неодговорно што се народ  у овом тренутку доводи у „ментално стање страха, конфузије, лудила“, јер како је истакао нема никакве опасност иосим „од ова три криминалца“.  

 

08.03.2019.


Fotografije