За овог младића из Ариља мислили су да је пироман: Срђан има несвакидашњи хоби, од шибица прави величанствене макете, а до сад је утрошио преко 30.000 дрваца (ФОТО)

Ариље - За Срђана Симеуновића из Ариља свет маште отвара се кутијом шибица. Овај тридесетогодишњак, професионални кувар, у слободно време прави је уметник. Док  за већину људи палидрвце шибице служи само за једнократну употребу, да се упале ватра или цигарета, за овог младића има потпуно другу димензију. Он од њих прави несвакидашња ремек дела,  скида фосфор, потапа их у воду, обликује и лепи стрпљиво чекајући да се претворе у авион, Авалски торањ, ариљску цркву или галерују.

"Сасвим случајно, још док сам студирао у Београду почео сам да се бавим макетарством. Отац мој је правио предмете од шибица, па см ја кренуо његовим стопама. Први мој рад био је  авион двокрилац, али како то увек бива мој први рад није испао како сам очекивао. Након њега  пробудила се у мени машта и инат да могу да направим нешто озбиљније и боље, па сам почео да правим Авалски торањ који је деведесетих  срушен за време бомбардовања, што је за мене представљало велики подухват", казао је за РИНУ, Срђан Симеуновић творац макета од шибица.

18.02.2021.


Fotografije