Pucnjava u Preljini kod Čačka: Ubijen muškarac, policija na licu mesta     ·     Dečak upao u otvoren šaht u Nišu: "Da je bilo slabije dete polomilo bi nogu sigurno"     ·     Sanirana havarija u Čačku, sve je pod kontrolom: Svi građani dobili vodu, nakon što se obrušio rov prilikom izgradnje poslovno-stambenog objekta u širem centru grada (FOTO)     ·     Žestok obračun u Novom Pazaru: Potukla se grupa mladića, uzrok najverovatnije ilegalna ulična trka automobila     ·     Srpska svetinja je bezbedna: Prave se zaštitni kameni zidovi pored reke Mileševke, radovi na rekonstrukciji puta do manastira Mileševa biće gotovi do kraja maja     ·     Fudbalski teren na Rekreacionom centru dobio tribine i novu led rasvetu     ·     Crnogorac izbo Bosanca, pa otišao na kafu: Evo zbog čega je učinio jeziv zločin     ·     Teška nesreća kod Loznice: Sudar automobila i kombija, tri osobe voze u bolnicu     ·     Meteo alarm upaljen samo u jednom delu Srbije: Ovo je detaljna prognoza do kraja nedelje     ·     Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Током четири празнична дана са Златибора на депонију Дубоко одвежено 93 тоне отпада: Појачан обим посла и ангажованост комуналних радника


Чајетина - Како је током четири празнична дана Златибор посетио велики број туриста, обим посла у Служби чистоће КЈП Златибор Чајетина, био је изразито повећан. У складу са тим посао запослених организован је у две смене, а појачан је и број радника ангажованих на одржавању улица, Краљевог трга, Тржног центра, приступних пешачких стаза и дечијих игралишта.

„Посебно се водило рачуна да се комунални отпад испред угоститељских и продајних објеката одвози више пута дневно. Веће количине отпада примећене су и у близини хотела, што је уобичајено. У прилог томе стоји податак да су за четири дана са подручја општине Чајетина на Регионални центар за управљање отпадом „Дубоко“, одвежене 93 тоне отпада. Упркос томе, радници КЈП „Златибор“ редовно су спроводили своје активности, тако да застоја у раду није било“, саопштили су из КЈП Златибор.

Осим повећаног броја теренских радника који су ангажовани на прикупљању отпада, напредак у Служби чистоће постигнут је захваљујући занављању урбаног мобилијара, који је кључан за континуирано одржавање хигијене. То посебно долази до изражаја током боравка повећаног броја гостију на Златибору, као што је то био случај претходних дана. Управо због тога КЈП „Златибор“ ће наредних дана  на стубове расвете око језера поставити нове канте за отпад.

Паркинг служба је такође радила редовно. Примећено је нешто веће интресовање за слободним паркинг местима. 16. фебруара је дошло до извесних проблема са слањем SMS порука, јер је оператер из Новог Сада имао одређених техничких проблема. У том периоду радници КЈП „Златибор“ нису издавали доплатне карте, али су вршили проверу паркинг карти које су се могле купити код контролора, као и на продајним местима (киосцима).

С обзиром да је током празника било и снега, Зимска служба је правовремено реаговала, тако да су сви путни правци на подручју општине Чајетина били проходни и безбедни за неометано одвијање саобраћаја.

РИНА


19.02.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO