Формиран локални одбор Савеза за Србију у Чачку

Чачак - У Чачку је данас потписан Споразум о оснивању локалног одбора Савеза за Србију који су потписали представници Двери, Демократске странке у Чачку, ГГ „Привредна иницијатива”, УГ македонске заједнице „Астиба” и председавајући Савеза за Србију.

Потпредседница Демократске странке у Чачку Мирјана Миленковић Таловић истакла је да данас нису овде како би показали да са Дверима имају неке сличне тачке у програму.
„Да је тако ја не би била у ДС него у Дверима. Ово је ситуација где више нико не размишља о својим програмима већ се ради о много битнијим стварима. Оно што ми данас радимо у Чачку и што је урађено на нивоу републике јесте начин да сви дођемо у ситуацију да искажемо своје различитости. Како је један човек украо државо, како је он и тужилац и полицајац и председник и директор болница и управних свих управа по локалним самоуправама. Ово је начин да се супроставимо тој врсти владања јер то није управљање државом. Желимо да се изборимо да сутра можемо да седимо у неком политичком дуелу и говоримо о различитостима. Наши симпатизери треба то тако да схвате, ми желимо да обезбедимо само то да сутра можемо слободно да кажемо наше мишљење”, рекла је Миленковић Таловић

Сретен Белошевић испред новоосноване ГГ „Привредна иницијатива” нада се да ће моћи заједно да промене свеобухватну ситуацију која овде постоји и да доведу до власти која доликује Србији.
„Привреда је највише претрпела због лоше политике, надам се да ћемо успети да мотивишемо све оне привреднике који су препознали да је модел привредне политике који се сада спроводи погубан по нас и да не доводи до никаквог напретка и развоја”, каже Белошевић.

Олгица Јакшић испред Удружења грађана македонске заједнице „Астибо” са седиштем у Чачку додала је да ће се увек залагала за добробит овог народа.
„Сада се налазимо на једном колосеку са две локомотиве, једна је глас разума народа који се пробудио и дигао свој глас а другу вуче Александар Вучић који убеђује народ да му је добро. Управо због тога сам срећна што сам потписник овог споразума који ће срушити мит и коначно показати да стање на локалу и у републици није добро и да морамо сви да подржимо ово светлу у тунели које се појавило”, рекла је Јакшић.

Зоран Лутовац као председавајући Савеза за Србију истакао је да потписивање овог споразуме је још један корак ка укрупњавању политичке сцене Србије.
„До формирања Савеза за Србију опозициона политичка сцена била је расцепкана и међусобно подељена и завађена, а од 2. септембра када је формиран Савез за Србију драстично се мења политичка ситуација у земљи. Створена је друга политичка снага која представља алтернативу овом режиму. Као први знаци нервозе власти, управо је напад на Борка Стефановића који је произвео низ протеста Савеза за Србију којем се прикључује и друге локалне организације, синдикати, појединци. Та лавина се и даље шири Србијом. Прво морамо вратити поверење грађана у политичаре, које је нарушено у претходном периоду, да покажемо да смо спремни да радимо заједно са грађанима и да мењамо Србију на боље. Разлике треба да ставимо по страни како би направили нормалну државу у којој ћемо моћи да говоримо о њима у слободним медијима. Ово потиписавње данас је уједно и охрабрење и за све друге”, наводи Лутовац.

Испред ГО Двери споразум је потписао Драган Ћендић а састанку је присуствовао Борко Стефановић председник Левице Србије и један од оснивача Савеза за Србију и Бошко Обрадовић лидер Двери. 

РИНА

11.03.2019.
Видео ће бити објављен накнадно


Fotografije