Породична фирма из Тополе симбол победе кад су у питању ИПАРД програми у Србији: У савремену хладњачу уложено преко 200 милиона динара, шанса за још већи извоз јабука на светско тржиште (ФОТО)(ВИДЕО)

Топола - И док већина српских пољопривредника и даље "зазире" од ИПАРАД фондова, избегавајући да конкурише мислећи да су админситративна процедура и услови које морају да испуне исувише комоликовни, произвођачи воћа из Тополе на свом личном примеру доказали су колико тај вид субвенција може да буде користан. Породица Јокић захваљујући добијеним средствима у селу Крћевац код Тополе саградила је савремну хладњачу која се простире на 4.000 квадрата и има капацитет од 2.500 тина у којој се складиште јабуке високог виског квалитета.


"У хладњачу је инвестирано 215 милиона динара, а поврћај кроз ИПАРД је 107 милиона. Колико год се стиче утисак да је конкурисање компликован и нереалан процес, на нашем примеру се види да је итекако могућ. Ова хладњача од великог је значаја за нашу будућу производњу, јер кад имамо овакав простор у ком је складиштимо можемо да бирамо тренутак кад ћемо је понудити на тржишту, али и испунити захтевне услове европског и св етског тржишта. Ово је шанса и за запослење мештана, јер је посао у хладњачи добило 35 људи", изјавио је Милош Јокић власник компаније "Терра Оптима" из Тополе.

27.02.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1