Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Дан након што су их два сата „држали“ на прелазу Јариње огласили се рукометаши из Ариља: Понижени смо као спортисти и људи, тренеру претили лисицама и хапшењем


Ариље – Одлазак рукометаша из Ариља на утакмицу у Косовску Митровицу на административном прелазу Јариње претворен је у праву ноћну мору. Комби у ком су се налазили играчи је заустављен, а тренера и возача су извели напоље и сат времена  задржавали  без икаквог основа, претили казнама и хапшењем.

„Рекли су нам како да би играли уткамицу морамо да имамо сагласност приштинске владе и њиховог министарства за спорт, пошто то нисмо поседовали не можемо да пређемо. Почели су да прете како ће из Приштине доћи тужилац, махали су лисицама и говорили да ће нас задржати месец дана. Сва та агонија трајала укупно око два сата. Улазили су у комби и питали ко од играча има положено да би могли да се врате назад, а нас да задрже. На све те видне провокације нисам реаговао и остао сам смирен, тек касније су нам дали документа и вратили назад“, изјавио је за РИНУ тренер РК „Ариље“, Саша Луковић.

У комбију се налазило 15 играча, од којих је пет било малолетно и Луковић истиче да се највише плашио за њихову безбедност и трауму коју су доживели.

„На мени, као тренеру, је била сва одговорност , а највише сам страховао од њихове реакције јер то су дечаци којима не знате како да објасните ситуацију да вас без икаквог разлога задржавају на граници, испред тренера машу лисицима и спомињу хапшење“, каже Луковић.

Играч, Бранко Димитријевић, присећа се да је и пре пуних 15 година ишао на утакмице у Косовску Митровицу и да тада није било никаквих проблема.

„Биле су барикаде, стајали страни војници  и нико нам није правио ни најмањи проблем. Наши људи кад би нас видели доле плакали би од среће што је стигла екипа из Србије. Пре 15 година смо могли нормално да пређемо, а сада кад је ситуација као стабилнија  приређују нам овакве сцене. Понижени смо, поврeђени и као спортисти и као људи“, нагласио је Димитријевић.

Управа РК „Ариље“ очекује да Министарство омладине и спорта као и Рукометни савез реагују и да се коначно зна да ли рукометаши из Србије могу да играју утакмице у Косвоској Митровици или не.

"Још увек чекамо одлуку о одигравању ове утакмице са РК "Трепча", али оно што је најважније јесте да политика не би требало да има било какве везе са спортом. Он зближава, а не раздваја људе", поручили су из РК "Ариље".

РИНА

 

 


01.03.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO