Овим људима сада је „догорело до ноктију“, а од њих много тога зависи: Књиговође широм Србије на великим мукама, раде 24 сата дневно, а апликација АПР-а преоптерећена

Чачак – Двадесет и четири сата, седам дана недељно – толико сада траје радни дан књиговођа широм Србије. У папирима и бројкама су, како кажу „до гуше“, а електронска  апликација Агенције за привредне регистре која је требало да им олакша подношење годишњих извештаја заправо им отежава јер више није у функцији, него што јесте.

„Претходна година била је изузетно тешка, обавезе које су на књиговођама константно се гомилају, а сада је дошло до кулминације. Систем је тотално загушен, велико је оптерећење на самој апликацији, а рок који је дат до 01. марта је било немогуће испунити, иако буквално радимо без паузе, дан и ноћ. Неколико дана пред закључење Агенцији за привредне регистре предато је само 61 одсто извештаја, а остатак је било немогуће  поднети у тако кратко прдвиђеном  року “,  изјавила је за РИНУ, Верица Брковић књиговођа из Чачка.

02.03.2021.


Fotografije