Приведен директор пријепољске ЕД биће сутра саслушан у Краљеву

Пријепоље - Против руководиоца погона Електродистрибуције у Пријепољу Б. Г. подигнута је кривична пријава због продуженог кривичног дела злоупотребе положаја одговорног лица члан 359. став 2”, рекли су за РИНУ из Вишег тужилаштву у Краљеву.

Они наводе да му је одређена мера задржавања до 48 сати у ком року ће бити саслушан код вишег тужиоца у Краљеву у посебном одељењу за сузбијање корупције.

О томе шта му се ставља на терет за сада нема званичних информација. Тек овдашња Електродистрибуција доспела је у жижу јавности крајем прошле године када је вд директор Електропривреде Србије Милорад Грчић, због пропуста у раду казнио 23 руководиоца широм земље на чијем списку се нашло и име Б. Г. из Пријепоља. Тада је у саопштењу ЕПС-а наведено да су поједини директори умешани у корупцију и да су против њих поднете кривичне пријаве.

На основу резултата истраге у децембру прошле године, тада је Надзорном одбору ЕПС-а предложена смена директора ЕД у Пријепољу, међутим све до данас та препорука није била спроведена у дело.

Иначе, ово је само наставак акције коју у Пријепољу спроводе инспектори Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва из Краљева. Почетком године они су због злоупотребе службеног положаја лишили слободе директорку Центра за социјални рад и једну службеницу те установе.

РИНА

12.03.2019.


Fotografije