Direktan sudar vozila Hitne pomoći i putničkog automobila: Saobraćaj kod Bistrice obustavljen, lekari ukazuju pomoć povredjenima (VIDEO)     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Stiže ekranizovana priča koja ledi krv u žilama, snima se film o ozloglašenoj “žutoj kući” na Kosovu: Potpisivali papire kao donori pa na svirep način ubijani, krv je bila svuda po podu i zidovima (FOTO)     ·     Jedna od najlekovitijih planina u Srbiji, a malo ko za to zna: Na Javor dolaze astmatičari, anemični i oni sa slabim imunitetom - iz prirodne oaze odlaze preporođeni (FOTO)     ·     Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije koji je tokom vežbe upao u vodu     ·     Bukte požari širom Srbije: Vatrogasci se uhvatili u koštac sa plamenom izazvanim na otvorenom prostoru     ·     Teška saobraćajna nesreća u Svilajncu: Izgubio kontrolu nad vozilom pa sleteo sa puta     ·     Svetlana Dragijević majka ubice male Danke odbila da svedoči     ·     Vatreni obračun u Kolašinu: Zapaljen skupoceni audi, osumnjičeni za ovo delo prilikom hapšenja napao policajce     ·     Ekološka bomba kod Topole se konačno sanira: Nesanitarna deponija Torovi svaki čas gori, uzrok je nepažnja pojedinica koji tragaju za sekundarnim sirovinama     ·     Pune ruke posla za Hitnu pomoć tokom vremenskog rolerkostera: Najviše se javljali bolesnici koje pate od visokog pritiska i astmatičari     ·     Sinoć napadnut mladić na Autokomandi u Beogradu     ·    


Autor: RINA.rs


Машине се не гасе у селу Маковиште код Косјерића: Министар Момировић обишао радове на путу који је жила куцавица за мештане тог краја (ФОТО) (ВИДЕО)


Kосјерић - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић, обишао је радове на санацији пута у селу Маковиште код Косјерића и најавио улагања у локалну путну инфраструктуру широм Србије.


"Ова Месна заједница има 800 становника, много младих који су одлучили да остану на селу и зато је неопхоно да им обезбдемо адекватне путеве. На деоници у селу Маковиште ради се 13 килиметара асфалта који ће бити од великог значаја за све мештане. Радиће се у четири фазе, а према плану деоница ће бити готово да маја месеца", изјавио приликом посете селу Маковиште, министар Момировић.


Осим у Маковишту у општини Којсерић реконструкција путне инфраструктуре ради се у још три месне заједнице: Брајковићи, Сеча Река и Варда, а укупна вредност инвестиције износи 105 милиона динара.


"Машине су већ на терену, ради се пуном паром и то на радост свих мештана. Путна инфрастуктура на територији општине Којсерић је поприлично девастирана, у катастрофалном стању, јер није улагано ништа деценијама уназад. Сада се коначно ставри мењају на боље", рекао је председник општине Којсерић, Жарко Ђокић.


Министар Момировић је нагласио да даља изградња аутопута донеће бројне бенефите свим грађанима Западне Србије, а између осталог и мештанима Косјерића.


"Држава улаже милијарду евра, како би се створила нова саобраћајна комуникација. Кад радови буду завршени од Ужица до Београда стизаће се за сат ипо времена. Аутопут довешће нове инвеститоре, а самим тим и нова радна места за житеље овог краја. Епидемија јесте отежала све послове, али ми чинимо све да се те последице не осете и радимо у три смене, како би сви рокови били испоштовани и то грађани већ могу да виде и осете промене", закључио је Момировић.


РИНА


05.03.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO