Обрадовић: Ако власт не испуни захтеве опозиције ми долазимо у Београд 13. априла

Чачак - Уједињена опозиција изашла је пред народ конкретизујући један захтев у три подзахтева којим се даје комплетна визија шта и како даље са свеукупним бунтом против власти у Србији, рекао је Бошко Обрадовић на данашњој конференцији за медије.

 “То конкретно значи моменталне оставке председника Србије Александра Вучића, председнице Владе Ане Брнабић и председнице Народне скупштине Маје Гојковић, затим комплетне оставке уређивачког колегијума информативног програма РТС и РТВ и ослобађање ових јавних медијских сервиса за глас опозиције и другачије мишљење. Након шест до девет месеци слободних медија и отворене дебате на свим медијима уз контролу РЕМ – а, уследиће расписивање избора на свим нивоима који морају бити фер и поштени на основу заједничких захтева опозиције изнетих још у децембру месецу прошле године”, закључио је Обрадовић.

 Он је истакао да власт од данас има 30 дана да одговори на захтеве уједињене опозиције у Србији иза којих су, како је рекао, стали сви потписници Споразума са народом а то је 35 различитих политичких организација и више од 100 хиљада грађана.

 “Ако власт за 30 дана не буде одговорила на ове захтеве следи велики народни митинг у Београду у суботу 13. априла”, најавио је лидер покрета Двери..

 Обрадовић је поручио актуелној власти да је избор само њихов.

 “Или да обезбеде слободне медије и изборе, па да за шест до девет месеци након тога идемо у нормалан изборни процес, или ће комплетна Србија која није задовољна њиховом влашћу да дође у Београд и да тамо очи у очи са њима разговарамо зашто они нису спремни да испуне наше захтеве”.

 Обрадовић је позвао све учеснике из градова и општина где се одржавају протести “1 од 5 милиона” да се сви заједно придруже великом народном митингу у Београду уколико власт у наредних 30 дана не испуни њихове захтеве.

 “То значи да тај протест није само протест СзС или потписника Споразума са народом, већ буквално сваког човека који је до сада изашао на било који од ових 90 протеста широм Србије”, рекао је Обрадовић.

 Лидер покрета Двери је најавио да ће Нова Варош бити стоти град у Србији у коме ће се одржати протест “1 од 5 милиона” и то у понедељак 18. марта.

 

РИНА

13.03.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 5