Рекордна година за систем водоснадбевања „Рзав”: Јавно предузеће у 2020. години испоручило највише воде од свог оснивања

Ариље - У складу са планом производње и дистрибуције воде у току 2020. године водосистем „Рзав” је произвео и испоручио укупно 17,9 милиона кубика хигијенски исправне воде за пиће својим корисницима, односно водоводима Ариља, Пожеге, Лучана, Чачка и Горњег Милановца, што износи 568,5 литара у секунди. Тако је производња била већа 3,2 одсто него годину пре и план за лане премашен је 8,2 процената.

"Испорука је у прошлој години премашила досадашњи годишњи максимум из 1998. од 17,5 милиона кубика. Главни разлози су повећање дистрибуције ка ЈКП „Водовод” у Чачку Чачак који је имао техничких и хидролошких потешкоћа током године, односно смањену сопствену производњу и повећање дистрибуције за ЈКП „Зелен“ из Ариља и ЈКП „Горњи Милановац”, рекао је за агенцију РИНА инжењер Зоран Бараћ, директор ЈП „Рзав” са седиштем у Ариљу, који је са испорукама из своје фабрике почело још 1993. године.

РИНА

17.03.2021.


Fotografije