ПУПС представио Чачанима свој програм

Чачак – Градски одбор ПУПС -а данас је на Градском тргу представио програм ове партије који се своди у девет тачака а под слоганом “Реците нам и ПУПС ће рећи!”.

 Представници ове партије данас су Чачанима делили флајере као и упитнике у којима грађани могу да напишу своје предлоге и проблеме како би се дошло до заједничког решења.

 Председник Окружног одбора ПУПС – а Ило Михајловски истакао је да се ова акција спроводи у Чачку али и у још 15 градова широм Србије.

 Михајловски је казао да ће се ПУПС залагати да пензије прате плате у јавном сектору по формули “Три П”, као и да се обезбеди помоћ пензионерима са најнижим примањима мерама социјалне заштите из републичког буџета, али и локалних самоуправа.

 Он је такође истакао да се они залажу за увођење социјалне помоћи за све особе старије од 65 година, који нису пензионери.

 “Ми у Србији имамо преко 200 хиљада грађана који нису остварили никаква примања, немају пензије и ми се залажемо да им држава обезбеди некаква минимална примања да би ти људи имали било какву месечну егзистенцију како би могли да плаћају своје дажбине”, казао је Михајловски.

 

Према његовим речима ПУПС се залаже да локалне самоуправе обезбеде примарну здравствену заштиту за све грађане, посебно за самачка и старачка домаћинства и слабо покретљиве особе на сеоском подручју по принципу “доктор у кући” једном месечно.

 “ПУПС се такође залаже да сваки град у Србији има дом за старе као и дневне клубове где би пензионери могли да се друже и на тај начин спроводе неке своје активности”, казао је Михајловски.

 Он је нагласио да се ова партија залаже се за бесплатан превоз свих пензионера и старијих од 65 година у градском и приградском саобраћају што би им обезбедиле локалне самоуправе и додао да је Град Чачак испунио овај захтев и обезбедио 28 милиона за ове намене из градског буџета.

 Такође, ПУПС се залаже да свако село има задругу, што би била гаранција да ће неко остати да живи на селу али и да ће локална самоуправа улагати у таква села почевши од инфраструктуре, спортских објеката, амбуланти, домова културе, вртића, што је неопходно за пристојан живот и останак младих у селу.

 

РИНА

13.03.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 6