Црвено злато скупље од нафте: Невероватне цене малина у маркетима, један килограм чак 5.000 динара, велика потражња за српским воћем у Турској и арапским земљама (ФОТО)

Ивањица –После неколико веома тешких година, може се рећи да је црвено српско злато коначно дочекало својих пет минута. На рафовима маркета у Србији забележено је да се паковање од 125 грама малине продаје за 700 динара што би значило да килограм овог воћа у малопродаји сада кошта преко невероватних  5.000 динара.  Смањени приноси у читавом свету  утицали су на велику потражњу робе из Србије, па они хладњачари који сада имају залихе малину продају по цени од 400 динара.

„С обзиром на тренутну ситуацију и смањенe приносe малине, хладњачари већ сада обилазе нас пољопривредне произвођаче и нуде све само како би дошли до воћа. Мој апел свима је да сачекају и не залећу се док се не види какава ће тачно бити ситуација. Чињеница је да очекујемо добру  откупну цену , која ће се кретати око 300 динара, али све зависи од тога какав ће бити род. Може цена малине да буде и 1000 динара, ако ми немамо шта да продамо све је узалуд“, изјавио је Добривоје Радовић из Асоцијације малинара Србије.

21.03.2021.


Fotografije